Sijaintisi: Etusivu > Virkistysalueet > Störsvik - Siuntio

Störsvik - Siuntio

Luonnonsuojelu- ja virkistysalue

Pinta-ala: 81 ha maata, vesial. 75 ha (virkistysalueyhdistys)
luonnonsuojelualue 190 ha (valtion maa)
Hankintavuosi: yhteishankinta 2009
Merikarttasarja B 630

Osoite: Kolaholmen 100, 02580 Siuntio

Ajo-ohje: Helsinki-Hanko-tieltä (51) käännytään Störsvikintielle. Aja noin 5 km. Käänny oikealle puhdistamon P-paikalle.

Störsvik on upea luontokeidas, jonka ranta-alueet vaihtelevat laakeista kallioista jyrkänteisiin, tervaleppälehdoista hiekkarantoihin. Störsvikin sisäosien vanhat metsät, Kvarnträsk-järvi ympäristöineen sekä alueen rehevimmät rantametsät ja -niityt muodostavat Etelä-Suomessa harvinaisen, arvokkaan luonnonsuojelualuekokonaisuuden. Menneiden aikojen asutuskulttuurista muistuttavat kallioiden pronssikautiset hautaröykkiöt ja rantojen tuntumassa sijaitsevat entisten torppien kivijalat.

Alueella risteilee ennestään useita polkuja ja rannanmyötäinen polku on merkitty. Lyhyin patikkareitti Störsvikin etelärannoille on Kopparnäsin Sandfjärdenin alueelta.

Störsvik Facebookissa